Visszajelzések a pontozó workshopokról

 

http://letscoach.hu/pont-ott/

“Pont akkor voltam pont ott, amikor arra szükségem volt. Tökfaragás helyett én pontozó workshopon vettem részt, melyen mandalát készítettünk.

Mostanság igyekszem többféle módon kilépni a komfortzónámból, és az önismeret útján járva különböző nézőpontokból szemügyre venni önmagamat. Így vezetett az utam a mai workshop helyszínére is.

Ez már sokadik próbálkozásom volt, hogy valami rajzos-festős-önkifejezős módszert találjak, azonban ezidáig inkább kudarcként éltem meg a művészetet. Jártam már híres festményt lemásoló barátnős festegetésen, melyből egy enyhén deformált vállú hölgyalak született a bárpultnál. Majd később próbálkoztam a kalligráfiával is, de ott már a workshop közben is úgy éreztem, hogy az oktatók elvetették az én művészeti karrierem lehetőségét. Akkor a rendezvény végén az általam készített, szép formába öntött üzenetre, – melyet egy projektem logójának képzeltem el, amikor elindultam az alkotás útján -, egy számomra nagyon kedves férfi csak annyit reagált: „Mi lenne, ha inkább egy grafikust bíznál meg vele?” Így olybá tűnt, hogy az én művészi hajlamaim kiteljesedése nem a közeljövőben, sőt valószínűleg még csak nem is ebben az életemben fog realizálódni.

Aztán történt, hogy egy közösségi oldalon a szemem elé került a Pontozó workshop eseménye, melynek témája is épp aktuális volt. Az elengedésről szólt. Nehezen megy nekem az elengedés, a tárgyakhoz is nagyon tudok ragaszkodni – nézzük csak meg esetleg a ruhásszekrényemet -, azonban az emberekhez még inkább. Megelőzendő a görcsös ragaszkodás kialakulását, úgy véltem, érdemes e témára időt szánnom, sőt három legyet is üthetek egy csapásra, hiszen meditációs tartalmat kapcsolt hozzá az előadó valamint mandala festést is.

Különleges élmény volt. Félve tettem rá az első pöttyömet az előttem heverő papírdarabra, de sikerült szép formájú, kecses pontocskát alkotnom. Aztán újabb és újabb pötyik kerültek a lapra, és elkezdett alakulni a mandalám … az én első mandalám. Észre sem vettem, hogy mennyire szalad az idő, jól esett elmélyülni, kikapcsolni a való világból és csak ráhemperedni a pontozás élményéből  fakadó hangulat ívére. Persze azért alkalmanként sikerült kizökkennem, hogy a magyarázatra is figyeljek, valamint többször elégedetlenül bíráltam a pöttyeim szimmetriáját. Ennek ellenére mégis harmóniában éreztem az előttem fekvő rajzot és persze magamat is. Jóval nagyobb önbizalommal vágtam neki a fekete feszített vászonnak, és alkottam meg immár a mai fő művemet.

Igaza volt Ildikónak, a workshop vezetőjének, vitte a kezem a pontozó mandalafestés hangulata, újabb és újabb ötleteim születtek a díszítésre. Olyan technikát kaptam, melyet szívesen alkalmazok a jövőben is, hiszen nem a szabályok követéséről szól, hanem a végtelen számú lehetőségről és a szabadságról.

Pont ott ma este megtanultam, hogy az egyszerű kis pöttyök halmaza milyen határtalanul felszabadító és építő jellegű hatást gyakorolhat a lélekre.”

 

 

“Ez nem csak egy pontozó workshop, hanem három óra énidő, egy teljes mentálhigiénés program. Ápolja a lelket, feltölt és kisimít. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek! Nagyon köszönöm!”

.

„Ildikó már mindent bekészített, mire odaértünk és kedvesen várt minket. Az első pillanattól kezdve otthonosan éreztem magam. Egy kis bevezetés után bele is kezdtünk  a munkába, és egy kis gyakorlás után neki is fogtunk az alkotásnak. Ildikó nagyon türelmes volt és mindenkire külön figyelt. Nem sürgetett senkit, hagyott időt, hogy mindenki rátaláljon a neki tetsző színre és formára. Megmutatta a trükköket és hogy ő hogyan csinálná, de ezután hagyta, hogy szabadon alkossunk. Mindenki munkájában kiemelte azt, ami egyedi volt  és bátorított minket, hogy nyugodtan hallgassunk az érzéseinkre és csináljuk úgy, ahogy jól esik.

Nagyon jól éreztem magam abban a pár órában: Ildikó lelkesedése,  kiegyensúlyozott személyisége és odafigyelése egy olyan légkört teremtett, ahol jó volt lenni.   Köszönöm ezt a délutánt! „

Zsófi, 39 éves, logisztikai asszisztens

 

“Pontozott világ kreatív kézműves foglalkozáson vettem részt. Az internetről értesültem a lehetőségről. Eddig csak ámultam az elkészült művek szépségén. Nagyon köszönöm a tanulás lehetőségét, a biztatást és a rengeteg pozitív energiát és dicséretet. Belső erőt és vidámságot adott. Köszönöm!”

.

“Milyen érdekes az élet, évek óta tervezem, ha elmegyek nyugdíjba valamilyen szinten megtanulok festeni és zongorázni. Lassan elérkezik ez az idő is és a Sors kegyesen meghozta nekem a festés lehetőségét, ráadásul még sikerélményem is volt!

Jól éreztem magam, mert a „munka”, a festés kikapcsolt, el tudtam mélyedni benne és ki tudtam kapcsolni a külvilágot. A mű részeire bontva messze nem lett tökéletes, nem egyenletes, nem szép, de az összkép mégis egészen jó lett!

Otthon azt kérdezték, hogy ezt én csináltam? Ez már határozott dicséretnek számít nálam, mert „ügyetlenségem” közismert! Gyakorlással biztosan sokat fog javulni és sok élményt nyújt még nekem.

Sajnálom, hogy az elejét lekéstem, de szerintem megyek még hozzád, hogy javítsam a technikámat, na és persze a gyönyörű munkáid inspirálóan hatnak rám.

Az ilyen kis csoportos foglalkozások jók, mert tudsz figyelni mindenkire, tudsz segíteni mindenkinek, ha kell. Persze a csapat is nagyon jó volt és ez is nyugtatóan hatott rám. Köszönöm!”

 

“Nagyon jól éreztem magam a pontozó workshopon. Jó hangulat, jó társaság és nagyon kedves, segítőkész oktató. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a workshopot, aki szeretne kreatívabb lenni, relaxálni, önismeretet szerezni.”

.

“Kellemes környezet, garantált kikapcsolódás. Ildikó kedves és hozzáértő, aki nagyon lelkesen adta át nekünk a pontozásban megszerzett tapasztalatait. Káprázatos színeket, profi eszközöket használhattunk. Köszönjük az élményt!”

 

“Nagyon jól éreztem magam. Az idő hamar eltelt, kedvem van folytatni, igazán jó kreatív hobby. Nagyon ajánlom mindenkinek, nem csak szép dolgokat lehet készíteni, hanem meditáció is. Kellemes délután volt. Köszönöm!”

.

“Csodás élmény volt, köszönöm. Teljes kikapcsolódás, töltődés. A 3 óra gyorsan elrepült és jutott idő kellemes beszélgetésre is.”

.

“Nagyon jól éreztem magam. Megint új oldalamat ismertem meg. Köszönöm”

.

“Szuper jó volt, jól éreztem magam. Köszönöm szépen! Másnak is jó szívvel ajánlom.”